Ahosen Palvelut

Suurtehoimurointi takasi sujuvan eristeremontin

Laukaalainen Osmo Häkkinen laittoi hirsitalonsa ala- ja yläpohjan lämmöneristyksen kuntoon. Vanhojen eristeiden poisto luonnistui näppärästi Ahosen Palveluiden imuautolla ja tehokkaasti eristävän Ekocell-puhallusvillan asennus sujui sukkelasti puhallusvilla-autolla.

Osmo Häkkinen on tyytyväinen mies. Vuonna 1924 rakennetun hirsitalon laaja peruskorjausremontti on edennyt hyvää vauhtia. Yksitasoisen, 120-neliöisen omakotitalon tiloista enää pari huonetta on remontoimatta. 

Talven tullessa on mukava tietää, että niin talon ylä- kuin alapohjaakin pitää lämpimänä 40-senttinen kerros ympäristöystävällistä, sanomalehtipaperista valmistettua Ekocell-selluvillaa. Materiaali soveltuu vanhaan hirsitaloon erityisen hyvin, sillä se tasaa ilmankosteutta ja takaa laadukkaan sisäilman kaikkina vuodenaikoina.

– Talon remontti on edennyt huone kerrallaan. Puhallusvilla on nyt asennettu valtaosaan talon alapohjaa ja puoleen yläpohjasta. Ahosen Palveluiden tekemän eristystyön lopputulos on ollut hyvä. Asunto on muuttunut jo kovastikin lämpimämmäksi, eikä varpaita palele puulattialla. Todennäköisesti energiankulutuskin laskee merkittävästi, Häkkinen toteaa.

Pölytön ja nopea tapa eristeiden poistoon

Häkkinen remontoi taloaan itse. Hän purki lattialaudat sekä asensi ala- ja yläpohjaan tuulensulkupaperit sekä tuulenohjaimet yläpohjan reunoihin. Vanhojen eristeiden suurtehoimuroinnin, uusien villojen puhalluksen ja tarvittavat Ekocell-villat hän päätti hankkia Ahoselta. 

Ahosen Palvelut oli tullut Häkkiselle tutuksi, kun hän ennen eläköitymistään työskenteli huoltomiehen tehtävissä. Tuolloin Häkkinen pääsi seuraamaan Ahosen ammattilaisten tekemistä useammassakin kohteessa ja työnjälki vakuutti.

– Tiesin Ahosen Palvelluiden tekevän suurtehoimurointia ja puhallusvillan asennusta, joten olin firmaan oikopäätä yhteydessä. Itse en viitsinyt alkaa eristeenä ollutta tiiviiksi pakkautunutta sammalta, hiekkaa, sahanpurua ja rukiin olkia lapioimaan. Siitä olisi noussut hirveä pöly, eikä alapohjan säilytettävien puurakenteiden välistä olisi eristemassaa edes saanut lapiolla kaivettua, Häkkinen sanoo.

Sen sijaan suurtehoimuautolla homma kävi näppärästi. Imuputki työnnettiin ikkunasta sisään, sisäovi suljettiin ja oviaukko suojattiin vielä varmuuden vuoksi muovikalvolla. Imuteho riitti hyvin poistamaan niin tiukaksi massaksi painuneen kiinteän aineksen kuin pölynkin, eikä pieniin rakoihinkaan jäänyt vanhaa eristettä häiritsemään. Poistotyön pölyttömyyden ansiosta talon muut tilat säilyivät asuttavassa kunnossa. 

Häkkinen arvioi, että yhden huoneen alapohjan ja puolikkaan yläpohjan imurointiin meni keskimäärin puoli työpäivää. Isoimman, noin 50-neliöisen tuvan alapohjan imurointi vei suunnilleen päivän. Uuden villan puhaltaminen vei eristettävän tilan koosta riippuen tunnin tai pari.

Etenemistä asiakkaan aikataulussa

Häkkinen on tyytyväinen siitä, että imurointi- ja eristystyö oli mahdollista pilkkoa useampaan osaan. Näin hän on pystynyt tekemään remonttia omaan tahtiin ja asumaan samanaikaisesti talossa. Iso plussa oli myös Ahosen Palveluiden notkea tapa sopia aikatauluista.

– Yhteistyö on sujunut hyvin ja aikataulut ovat pitäneet paikkaansa. Välillä imurointihomma on kuitenkin sellaista, että jossain kohteessa aikaa menee odotettua kauemmin. Jos aikataulun osalta tuli haasteita, Ahoselta oltiin aina hyvissä ajoin yhteydessä ja kanssani sovittiin uusi aika, Häkkinen kiittelee.

Kysy lisää palveluistamme:

Soita 010 57 44 743 tai jätä yhteydenottopyyntö klikkaamalla alta.